Veelgestede vragen

Apparatuur

Welke fotoapparatuur gebruik je?
Ik ben begonnen met een klein Agfa box-cameraatje voor cassettes. Al vrij snel voldeed deze niet en schafte ik van geld van een weekend- en vakantiebaantje een Zenith spiegelreflexcamera aan. De analoge foto’s op de website zijn merendeels gemaakt met een spiegelreflexcamera van Fujica de ST605 met een standaard Fujinon f55 1:2.2 objectief. Soms gebruikte ik een goedkope 200mm lens met vaste brandpuntsafstand. Tegenwoordig maak ik de foto’s met de Olympus E3 en E30 (digitale spiegelreflex) met een FourThirds beeldformaat.
Een viertal lenzen maakt de uitrusting voorlopig nog compleet:

Allen natuurlijk voor FourThirds beeldformaat.

Algemeen

Gebruik je een schuilhut o.i.d.?
Vooralsnog niet! De enige schuilhutten, die ik gebruik, zijn de bestaande observatiehutten; zoals die in veel natuurgebieden te vinden zijn. Het komt regelmatig voor, dat er op deze manier leuke foto’s te maken zijn. Verder probeer ik dieren zo rustig mogelijk te benaderen, maar pas in de broedtijd op voor verstoring en ’s winters let ik er vooral op de dieren zo min mogelijk te verjagen i.v.m. hun energieverbruik in de voedselarme periode.

Maak je ook fotoreportages?
Fotoreportages, zoals: voor bruiloften en andere feesten en ook portretfoto’s, maak ik niet. Naast het fotograferen ben ik werkzaam als groepsleraar in het basisonderwijs. Dit houdt in dat ik vaste werktijden heb, dus ik kan dit vaak niet combineren met allerlei data van feesten. De tijd, die ik heb om te fotograferen, gebruik ik daarom alleen voor natuur en landschap. Dit heeft mij van jongs af aan altijd aangetrokken. Voor eventuele opdrachten in deze richting kunt u te allen tijde contact met mij opnemen; in overleg, afhankelijk van de beschikbare tijd en binnen de mogelijkheden van mijn apparatuur komen wij misschien toch wel tot een oplossing.